
Punctul de plecare al acestui webinar se referă la ideea reconstrucției/re-asamblării realității, a lumii reale în clasă și pe scena teatrului. Și dacă teatrul poate fi folosit pentru a crea, la orele de curs, ideea reconstituirii realităţii prin interacţiune, iată câteva întrebări care stârnesc interesul:
- Care este rolul teatrului în școli?
- De ce teatrul este considerat un mijloc de educație?
- Cum ne educă teatrul?
Teatrul permite elevilor să-și dezvolte înțelegerea emoțională și empatică, oferindu-le posibilitatea de a se pune în „pantofii” personajelor și de a-și înțelege motivațiile și emoțiile. Utilizarea teatrului în orele de curs este în principal experimentală. Metodele și tehnicile folosite par a fi într-o relaţie directă cu teatrul, pentru că unele activități practice ating teatralitatea, dar şi pentru că unii profesori se aventurează dincolo de manualele folosite ca suport didactic. Teatrul, ca mijloc de educație, se referă la apropierea a două universuri care se atrag și se completează reciproc într-o relație complexă. Este important să includem teatrul în procesul de învățare, deoarece promovează și cultivă dezvoltarea emoțiilor, abilităților sociale și consolidează competența de comunicare.
Mai multe despre acest subiect, cât și jocuri practice pe care le puteți implementa la clasă, vom prezenta în cadrul webinarului care va avea loc pe 10 februarie în intervalul orar 18:00-20:00.
După încheierea evenimentului, în termen de 5 zile, veți primi un link pentru generarea certificatului de participare.
Keynote Speakeri:

Prof. Dr. Dana MITRU
Cu o experiență de 21 de ani în învățământul preuniversitar și 9 ani în învățământul universitar, doamna Dr. Prof. Dana Mitru este profesor de limba și literatura franceză la Liceul Economic ”Petre S. Aurelian” din Slatina, jud. Olt și cadru didactic asociat la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Filiala Slatina. Domenii de interes în sfera de cercetare : lingvistică textuală și analiza discursului în limba franceză.
De asemenea, în calitate de absolventă a Școlii Populare de Arte și Meserii – Clasa Actorie, doamna Dr. Prof. Dana Mitru a activat încă din perioada studiilor universitare în trupa de teatru în limba franceză a facultății de Litere de la Universitatea din Craiova, iar mai apoi a activat ca actor amator în diferite Asociații Culturale, unde activează și în prezent, desfasurând activități teatrale pe plan local, dar și național și internațional. Conduce trupa de teatru a liceului si participă în comisiile de jurizare la numeroase concursuri și festivaluri de gen, iar portofoliul personal al pieselor si reprezentațiilor scenice este, de asemenea, unul numeros.

Prof. Mădălina Balica
Absolventă a Universității din București, Facultatea de Litere, Madalina Balica este Profesor titular, cu gradul didactic I, coordonator al cercului de Teatru din cadrul Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina din anul 2011. Cu o experiență didactică de 13 ani în învățământul preuniversitar – domeniul Educație permanentă – Activități extrașcolare și alternative educaționale, pasionată de teatru și atrasă de domeniul educație nonformale, doamna Mădălina Balica este constant preocupată de dezvolatare personală și profesională.
Anual ințiază peste 100 de copii în tainele Artei Actorului, de la preșcolari până la liceeni, participând la diferite concursuri și festivaluri și obținând , de fiecare dată, premii și distincții. De asemenea, organizatoare de concursuri ce țin de domeniul cultural-artistic (teatru, literatură ), coordonatoare, încă din anul 2012, a Concursului Regional de Teatru ” Se caută un Actor…”, doamna Mădălina Balica este o figură cunoscută pe plan local și în calitate de prezentator evenimente culturale.