logo aeep

Asociația „Educația este Putere“ s-a format în jurul credinței că oamenii pot să își atingă potențialul maxim prin educația pe care o aleg, raportându-se la sacru, la inspirația Divină.
Propovăduirea și Conștientizarea importanței educației într-o societate care își caută calea devine resortul ce poate să inițieze alegeri care formează comunități în jurul curiozității generatoare de învățare firească, pasionată. Libertatea oferită de educație rămâne, de fapt, adevărată putere pe care aceasta o aduce. Puterea de a gândi este cea mai mare libertate pe care educația o poate oferi omului. Acea gândire autentică ce refuză interferențe în alegerea raportării la Divinitate rămâne unul dintre obiectivele Asociației „Educația este Putere“ pe care îl cultivăm în demersurile noastre.
Cele trei forme de educație, formală, informală și nonformala nu se exclud și de aceea, pista de a alege doar una în detrimentul celorlalte, este o cursa întinsă celor care flirtează cu drumul cronofag de a-și demonstra pe propria piele ceea ce alții deja cunosc prin educație.
Dorim ca „Educația este Putere!“ să devină motto-ul oamenilor revoltați față de o scară a valorilor falsă pe care de multe ori societatea ne-o prezintă ca pe o traiectorie tranzitorie ce pare că nu se mai încheie.
Susținem că Educația generează autenticitate, inovație, creativitate, libertate, și exprimarea acestei credințe subliniază importanța existenței organizației noaste care pune multă energie și în dezvoltarea puterii de opinie bazată pe educație.
Susținem, cu alte cuvinte, loialitatea față de o educație care ne apropie și ne face să fim mai buni, să empatizam, să manifestam compasiune. Mai buni în raport cu Divinitatea, unii față de alții, mai buni în raport cu mediul înconjurător și raportându-ne la ce vom lăsa moștenire urmașilor noștri care ne privesc cu speranța că educația devine pentru oameni salvare.
Totodată, susținem Educația pentru mediu înconjurător ca să avem o planetă care ne susține natural tumultul unei vieți sănătoase, Educația pentru sănătate care poate deveni integrantă a preocupării de tipul One health, Educația pentru spirit, Educația pentru trup, Educația pentru minte, Educația pentru sine, Educația pentru alții, bazându-ne pe valori precum: credința, loialitatea, consecvența, încrederea, excelența, integritatea, altruismul, flexibilitatea, influența, responsabilitatea educației ce o vom lăsa moștenire, familia.